Rubya Ziekenhuis Onderhoudsplan

onderhoud aan rubya ziekenhuis tanzania

Omschrijving project

Dit meerjarig onderhoudsplan (Maintenance Plan 2012-2024) is een logisch vervolg op het voltooide Renovatie Project.

Door de lokale bouwcoördinator wordt jaarlijks gekeken welke onderhoudswerkzaamheden prioriteit genieten. Dit plan wordt voorgelegd aan onze bouwkundig ingenieur in Nederland, die als deskundige het bestuur van de Stichting Vrienden van Rubya adviseert.

Indien nodig reist een bestuurslid samen met de bouwkundig adviseur, op eigen kosten, naar Rubya om ter plaatse de voortgang van het project te beoordelen en te controleren.

UPDATE: oktober 2016

Tijdens het recente bezoek in oktober 2016 zijn door onze bouwkundig ingenieur Jacques Hulsbergen alle gebouwen ge√Įnspecteerd. Hierbij bleek dat het onderhoudswerk dat voor dit jaar gepland was, voor 98% is voltooid. Er werd een lijst aangelegd met de prioriteiten voor volgend jaar.

UPDATE: december 2019

Voor een toekomstige specialist (bij voorkeur een gynaecoloog en een chirurg) is een nieuw stafhuis gebouwd, 2 onder 1 dak. Het oude Qualified Hostel (huisvesting voor verpleegkundigen) is geheel gerenoveerd. Tijdens de renovatie is het skillslab in de school voor verpleegkundigen uitgebreid. Ook zijn er op allerlei afdelingen en stafhuizen geplande onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

UPDATE: januari 2022

Op 16 december 2020 overleed Jacques Hulsbergen. Als bouwkundig ingenieur was hij jarenlang de deskundige adviseur binnen ons bestuur met betrekking tot onderhoud en nieuwbouw van de ziekenhuisgebouwen. Tijdens zijn vele bezoeken ondersteunde hij de lokale aannemer en werklui. Een van zijn grootste projecten was het Learning & Resource Centre.

Niet alleen het wegvallen van zijn inspirerende aanwezigheid, maar ook een interne reorganisatie van het ziekenhuis is de reden geweest dat er de afgelopen 2 jaar geen bouwactiviteiten hebben plaatsgevonden. Het onderhoudsplan loopt trouwens volgens een overeenkomst met het bisdom Bukoba af in 2024. Vanaf die datum zal het bisdom als eigenaar ven het ziekenhuis zelf de verantwoording en kosten voor onderhoud en nieuwbouw moeten dragen.

Rubya Ziekenhuis onderhoudsplan Jacques HulsbergenRubya Ziekenhuis onderhoudsplan Jacques Hulsbergen