Opleiding en sponsoring

Rubya Ziekenhuis opleidingVanaf de oprichting in 1997 van de Stichting Vrienden van Rubya is er aandacht geweest voor de financiële ondersteuning van de diverse opleidingen. Sinds 2015 zijn aan Rubya Ziekenhuis diverse opleidingen verenigd in het Rubya Health Training Institute (RHTI). Hier vindt zowel een verpleegsters-, verloskundige-, laboratorium- als een HBO-artsenopleiding plaats. In totaal gaat het om ruim 300 studenten. Onder hen zijn jonge mensen die de opleiding niet zelf kunnen betalen omdat zij uit een arm milieu komen. Zij kunnen aanspraak maken op financiële ondersteuning.

In 2020 kreeg onze stichting vanuit de schoolleiding 12 aanvragen voor een opleiding die wij hebben gehonoreerd. De jaarlijkse kosten per student bedragen € 1250,-. Om voor de toekomst een financiële buffer op te bouwen, verplichten studenten zich tot het terugbetalen van een bepaald bedrag in de jaren na hun afstuderen. Op deze wijze ontstaat een Revolving Fund. Toekomstige collega’s kunnen hier dan weer een beroep op doen.

Wat overige sponsoring betreft zijn we in 2021 gestart met de financiële ondersteuning van de volgende kandidaten:

  1. Elvinus Felician.
    Hij zit in zijn laatste 2 jaar van zijn artsenopleiding. Heeft zich gecommitteerd om na zijn afstuderen in Rubya als dokter te gaan werken.
  2. Dickson Alex.
    Thans 1e jaars bachelor verloskunde. Studeert in Dar es Salaam. Hij heeft dankzij een nalatenschap van Jacques Hulsbergen voor de komende vier jaar een studiebeurs.

Naast deze twee voorbeelden worden ook door andere donoren via onze stichting studenten gesponsord.

Rubya participeert ook in het co-assistentenprogramma van de Universiteit van Nijmegen.

Rubya ziekenhuis opleiding