Categorie archief: Nieuws

Hoera! Dr. Robert Daniel Malinzi afgestudeerd!

Sinds januari dit jaar is Robert Daniel Malinzi als afgestudeerd arts werkzaam in Rubya. Zijn 5-jarige opleiding is mogelijk gemaakt door jaarlijkse bijdragen van een groep student doctors (contactpersoon Sjors van Veldhoven) en de Vrienden van Rubya. Zij brachten jaarlijks €1.800,00 bij elkaar en de Stichting vulde dit aan met €1.200,00 tot een totaal bedrag van €3.000,00.
Lees verder

17-09-2016 – Algemene ledenvergadering Stichting Vrienden van Rubya

Zoals ook de laatste keer in 2014 was de locatie van de ledenvergadering van de (vaste) donateurs in Hattem, bij Erik de Vries en Fia Rijneke. Een groot huis, een grote tuin, heerlijk toeven!

De ontvangst was hartelijk. Het weerzien natuurlijk hartverwarmend. Eerst gezelligheid en bijpraten, daarna begon het officiële gedeelte, wat met een informeel voorstelrondje begon.

Hoofdpunten uit de agenda van de ledenvergadering:

  1. Een kort overzicht van de stand van zaken door de voorzitter.
  2. Een bijdrage van Michel Marijnen (Leken-directeur van de Congregatie Alles voor Allen).
  3. Een bijdrage van Erik de Vries over andere sponsoren/projecten.

Lees verder

Bezoek Rubya september/oktober 2016

Van 24 september tot 7 oktober heeft ondergetekende als voorzitter van de Stichting Vrienden van Rubya een 14-daags bezoek gebracht aan Rubya. In de eerste week werd een herhalingsseminar palliatieve zorg gegeven samen met docenten uit Kampala.

Vlnr: Michel Marijnen,Jacques Hulsbergen, bisschop Kilaini en Fons Mathot. Stichting Vrienden van Rubya

Vlnr: Michel Marijnen,Jacques Hulsbergen, bisschop Kilaini en Fons Mathot

De tweede week waren ook Jacques Hulsbergen, deskundige gebouwen, en Michel Marijnen, directeur van de Zusters van Breda, aanwezig. De tijd werd besteed aan overleg met het management en nagaan van de diverse projecten.
Ook werd een bezoek gebracht aan bisschop Kilaini in Bukoba.

Tenslotte vond op woensdagmiddag 5 oktober de feestelijke opening plaats van de nieuwe RCH-Clinic en werd het 60-jarig bestaan van het ziekenhuis gevierd.

Fons Mathot, voorzitter