Categorie archief: Lopende projecten

Co-assistenten in Rubya

joost-en-twan-willen-levens-redden-in-rubya

Joost en Twan willen levens redden in Tanzania

Al jarenlang participeert Rubya in het Nijmeegse co-assistenten programma. Steeds zijn er twee “student-doctors” (co-assistenten) aanwezig voor een periode van drie maanden. Tijdens mijn laatste bezoek eind september/begin oktober maakte ik kennis met Joost Stultiens en Twan Kortz.
Lees verder

Palliatieve zorg en pijnbestrijding

palliatieve-zorg-rubya-hospital-ziekenhuis-tanzania

Omschrijving project

Mrs. Beatrice, een verpleegkundige uit Rubya, heeft dankzij de stichting in 2014 een jaar lang een speciale opleiding ‘palliative care’ in Kampala gevolgd aan het instituut Hospice Africa Uganda. Daarna volgde nog een training van 6 weken door Clavera Biro, assistant medical officer. Samen met anderen hebben zij een palliative care team gevormd dat actief is in het ziekenhuis en ook patiënten in de dorpen thuis bezoekt.

Lees verder

ICT Project

ict project rubya ziekenhuis

Rubya heeft momenteel twee mensen in dienst voor internet en automatisering. Een lokaal netwerk binnen het ziekenhuis is opgezet en een internetverbinding is aangelegd.

Het medisch registratiesysteem dat gebruikt wordt heet Allsee van Maxcom Tanzania. Dit automatiseringssysteem wordt gefinancierd door de firma Van Gelder BV in Nederland. Laptops worden gratis ter beschikking gesteld.
Lees verder

Rubya Ziekenhuis Onderhoudsplan

onderhoud aan rubya ziekenhuis tanzania

Omschrijving project

Dit meerjarig onderhoudsplan (Maintenance Plan) is een logisch vervolg op het voltooide Renovatie Project.

Door de lokale bouwcoördinator wordt jaarlijks gekeken welke onderhoudswerkzaamheden prioriteit genieten. Dit plan wordt voorgelegd aan onze bouwkundig ingenieur in Nederland, die als deskundige het bestuur van de Stichting Vrienden van Rubya van advies dient.

Lees verder