Co-assistenten in Rubya

joost-en-twan-willen-levens-redden-in-rubya

Joost en Twan willen levens redden in Tanzania

Al jarenlang participeert Rubya in het Nijmeegse co-assistenten programma. Steeds zijn er twee “student-doctors” (co-assistenten) aanwezig voor een periode van drie maanden. Tijdens mijn laatste bezoek eind september/begin oktober maakte ik kennis met Joost Stultiens en Twan Kortz.

Zij zijn een actie gestart voor een zgn. patiëntmonitor. Een patiëntmonitor levert continue gegevens over bloeddruk, hartslag, zuurstofgehalte en maakt een hartfilmpje. De monitor waarschuwt actief als deze gegevens buiten de normale waarden komen en de patiënt een kritieke toestand begint te ontwikkelen.
Door deze gegevens continu te meten, kan de conditie van de patiënt gemonitord worden en kan er direct gehandeld worden als de conditie ook maar enigszins achteruit gaat. Op de operatiekamer is al een dergelijke patiëntmonitor aanwezig. Maar ook vlak na een operatie kan zich een kritieke toestand ontwikkelen.

De geneeskundestudenten willen daarom zoveel mogelijk geld inzamelen om een extra monitor aan te schaffen. De kosten zijn € 3.500,-.
Eind december 2016 was dit bedrag op een paar euro na binnen

Volg Twan en Joost op hun facebookpagina.

Fons Mathot, voorzitter

1 thought on “Co-assistenten in Rubya

  1. Pingback: Medische apparatuur en instrumenten | Stichting Vrienden van Rubya

Reacties plaatsen niet mogelijk.